skip to Main Content
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

CIUTAT JARDÍ: PASSAT, PRESENT I FUTUR

ATENEU
LA RIERA 92
93 755 31 55
ateneu@fundacioiluro.cat

del 4 de desembre de 2019 al 19 de gener de 2020

Inauguració: dimecres, 4 de desembre a les 19h

Organitza: Fundació Iluro

amb el suport de

EN ACCIÓN BANKIA

Imatges de la inauguració

El 26 de juliol de 1949 es va fer un acte d’entrega de les claus d’uns habitatges que es van construir el sector delimitat per la ronda d’Alfons X, la carretera de Mata, el canal de Desviament (avui avinguda d’Amèrica) i el camí de Rocafonda. Eren les primeres cases de la Ciutat Jardí. Per commemorar els setanta anys de la inauguració, la Fundació Iluro, amb la col·laboració de En accion Bankia, ha organitzat una exposició que es podrà visitar del 4 de desembre de 2019 al 19 de gener de 2020.

CIUTAT JARDÍ: PASSAT, PRESENT I FUTUR és una mostra a partir de fotografies, plànols, objectes i diversos elements gràfics, on es pretén visualitzar i contextualitzar la vida canviant en aquest nucli d’habitatges de la ciutat de Mataró. Tal i com s’indica en el títol, es vol traçar aquests setanta anys de vida a partir de l’evolució urbanística, però també de la gent que hi conviu, tot fent un repàs del passat, del present i del que es voldria que fos el futur.

Aquesta exposició és el resultat d’un treball iniciat ja l’any passat i que encara està en marxa, de tractament, inventariat, catalogació, conservació i documentació del recentment anomenat Fons d’Imatges de la Fundació Iluro, el qual forma part dels Fons Especials (juntament amb el Fons Antic, Col·lecció Mataró i Maresme i Fons Mn. Jaume Brufau); així com un treball col·laboratiu amb les veïnes i veïns del barri.

Setanta anys d’història. De la utopia a la realitat.

Conferència inaugural a càrrec de Jordi Franquesa i Agàpit Borràs que girarà entorn de les Ciutat jardí catalanes i, en especial, la de Mataró.

Back To Top
Cercar