skip to Main Content
Carregant Esdeveniments

« Tots els Esdeveniments

  • Aquest esdeveniment ja ha passat.

PRESENTACIÓ DE LLIBRE "LES BATES BLANQUES"

ATENEU
LA RIERA 92
93 755 31 55
ateneu@fundacioiluro.cat

dimarts, 18 de juny a les 19.30h

Organitza: Fam. Xavier Giribés i Sala

*** El llibre es pot adquirir a Dòria Llibres, Buc de llibres, Llibreria Maresme, El Tramvia, Abacus, Llibreria Màrquez i a la llibreria de l’Hospital de Mataró; a la Llibreria Claret de Barcelona; i al Monestir de les Avellanes de Noguera (Lleida) ***

PRESENTACIÓ DE LLIBRE
LES BATES BLANQUES, de Xavier Giribés i Sala

L’any 2009, als seus 50 anys de vida, a en Xavier Giribés, li van diagnosticar un càncer i pronosticar no més de dos anys de vida. Va lluitar contra la malaltia durant més de set anys. Aquest és el llibre que va deixar escrit. Explica el dia a dia de conviure amb el càncer, afrontar les comunicacions, adaptar-se a una nova vida i perquè va decidir escriure’l. I alhora inclou relats i pensaments escrits al llarg de la seva vida.

La idea d’en Xavier sempre va ser tornar les ajudes rebudes. Per això el llibre és l’eina per l’obtenció de diners per a la investigació del càncer colorectal del qual estava afectat.

Mitjançant el micromecenatge a través de la plataforma Verkami s’han assolit els diners necessaris per autoeditar el llibre, i els beneficis de la venda d’aquest aniran al projecte de recerca “Estudi dels mecanismes de resistència al tractament del càncer colorectal” de l’Institut de Recerca Germans Trias i Pujol (IGTP), Can Ruti.

Alhora, es va obrir la via de donacions de mecenes directament al mateix projecte de l’IGTP. Les empreses patrocinadores figuren amb el seu logotip en el llibre.

El Verkami va assolir el seu primer objectiu en tres dies: 3.900 € per editar 500 exemplars, i en cinc dies més es va aconseguir la segona fita: 10.000 € per editar 1.000 exemplars. A partir d’aquí es va proposar la fita de seguir fent divulgació per recaptar més diners per augmentar els beneficis per a la investigació sense fixar una quantitat concreta. El Verkami es va tancar amb 16.060€, un 412% de l’import que s’havia marcat inicialment i les donacions de les empreses directes al projecte de recerca ha estat de 8.646,25 €.

En l’acte de presentació del llibre hi participaran ponents amics d’en Xavier, del món del teatre –en Xavier sempre va estar lligat a l’entorn de La Sala Cabanyes-, de la medicina i la investigadora en Cap del projecte on es destinen els beneficis de la venda dels llibres.

Premsa:

El Tot Mataró (17/06/2019)
Mataró Audiovisual (19/06/2019)

Back To Top
Cercar