skip to Main Content

La Fundació Iluro, amb el suport de Bankia, presenta l’exposició “Temps de canvis. Urbanisme i arquitectura en els Fons Especials de la Fundació Iluro”

TEMPS DE CANVIS URBANISME I ARQUITECTURA EN ELS FONS ESPECIAL DE LA FUNDACIÓ ILURO

6 de novembre de 2018

LA FUNDACIÓ ILURO, AMB EL SUPORT DE BANKIA, PRESENTA L’EXPOSICIÓ “TEMPS DE CANVIS. URBANISME I ARQUITECTURA EN ELS FONS ESPECIALS DE LA FUNDACIÓ ILURO”

L’EXPOSICIÓ, AVANTSALA DE L’ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI ILURO 2018, ÉS EL RESULTAT D’UN TREBALL DE TRACTAMENT, INVENTARIAT, CATALOGACIÓ, CONSERVACIÓ I DOCUMENTACIÓ DEL RECENTMENT ANOMENAT FONS D’IMATGES DE LA FUNDACIÓ ILURO

—————

El dijous 8 de novembre a l’Ateneu de la Fundació Iluro, com avantsala de l’acte de proclamació del veredicte del Premi Iluro 2018, s’inaugura l’exposició ‘Temps de canvis. Urbanisme i arquitectura en els Fons Especials de la Fundació Iluro’.

Amb el suport de Bankia, ‘Temps de canvis’ és una mostra a partir de fotografies, plànols, objectes i diversos elements gràfics, on es pretén visualitzar i contextualitzar algunes de les transformacions urbanístiques, però també arquitectòniques, que va patir la ciutat de Mataró entre les dècades dels quaranta i setanta del segle XX. Durant aquests anys a la ciutat hi va haver un boom demogràfic i migratori que va provocar que s’haguessin de planificar nous edificis, nous blocs de pisos, noves escoles i noves urbanitzacions. Això ajudà a pal·liar la crisi d’habitatges, però alhora,  a canviar en gran mesura la fisonomia de la ciutat de Mataró.

Aquesta exposició és el resultat d’un  treball que encara està en marxa per part de la Fundació Iluro de tractament, inventariat, catalogació, conservació i documentació del recentment anomenat Fons d’Imatges, el qual forma part dels Fons Especials (juntament amb el Fons Antic, Col·lecció Mataró i Maresme i Fons Mn. Jaume Brufau). L’exposició s’emmarca en la col·laboració que la Fundació Iluro i Bankia han signat l’any 2018 per a un projecte d’impacte local i social al territori.

‘Temps de canvis’ es podrà visitar del 8 al 20 de novembre, dia de l’acte acadèmic del veredicte del Premi Iluro, vinculant així la tasca de tractament dels Fons Especials de la Fundació Iluro amb la recerca i difusió de coneixement a partir de treballs relacionats amb les humanitats i les ciències socials d’aquests premis.

Back To Top
Cercar