Neix el PAD Social: apropar les arts digitals a col·lectius vulnerables
20 de setembre de 2024
La Fundació Iluro i ADHOC Cultura presenten el PAD Social, una iniciativa que connecta joves artistes digitals amb entitats socials com la Fundació Maresme, el Club Social Andana i el Departament de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Mataró.
El projecte consisteix en la reinterpretació d’obres del fons d’art de la Fundació, realitzada conjuntament per artistes i usuaris de les entitats socials. Marta Ibarz, directora de la Fundació Iluro, destaca que el projecte “afegeix valor social als fons d’art, integrant persones en situació de vulnerabilitat amb artistes digitals”.
El PAD Social té com a objectiu integrar les arts digitals en la vida de joves creadors i proporcionar a col·lectius vulnerables l’oportunitat d’exercir el seu dret cultural. Els artistes poden difondre la seva obra i ampliar la seva xarxa professional, mentre que els col·lectius vulnerables gaudeixen d’un impacte positiu en la seva salut i adquireixen nous coneixements.
El perfil dels usuaris que hi participen són persones amb discapacitat intel·lectual (Fundació Maresme), joves en situació de vulnerabilitat (Servei de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Mataró) i persones en situació de sensellar (Club Social Andana).
Sergi Galera, gestor cultural de la Fundació Maresme, explica que el projecte “obre noves oportunitats per als participants, que inclouen persones amb discapacitat intel·lectual, joves en situació de vulnerabilitat i persones en situació de sensellar”.
En aquesta primera edició, tres artistes emergents (Júlia Castillo, Lúa López i Laura Mestre) reinterpretaran obres del fons d’art de la Fundació en col·laboració amb les entitats socials. Les obres resultants es presentaran en el PAD_FIDA, que tindrà lloc el 13 de desembre de 2024 a la Casa Coll i Regàs de Mataró.